Buurtfeest a.s. Zaterdag!

23 AUGUSTUS 2010 – Ieder jaar wordt door een groep inwoners van Loevestein een buurtfeest georganiseerd. Ook dit jaar is er weer een uitgebreid aanbod van activiteiten voor jong en oud.

Kinderen van 0-5 jaar kunnen met een ouder hun fiets versieren. Ook buggy’s, kindertractoren, steppen etc. mogen worden versierd . De kinderen worden naar wens geschminkt en kunnen deelnemen aan een optocht door de wijk, die wordt begeleid door muzikanten! Na afloop is er ranja en worden er cakejes versierd. Ook is er voor de jongste deelnemers een springkussen en kan onder begeleiding met bootjes worden gevaren over de Opsterlandse Compagnonsvaart. Aan het eind van de middag is voor ieder kind een kleine verrassing. Om 19.00 uur kunnen de kleinsten naar de kinderdisco. Een groepje oudere jeugd zal bekende dansjes voordansen die de kinderen na kunnen doen.

Voor kinderen van 6-16 jaar is er de hele middag een groot waterspektakel opgezet. In competitie verband wordt gestreden om de eer van Loevestein. Er zijn onder andere wedstrijden in tobbedansen, zakslaan en schansglijden. Het schansglijden met een rubberboot was eerder deze zomer in het centrum van Gorredijk een grote hit tijdens het “langste dag festival”.

Aan het eind van de middag is er een competitie zakslaan voor volwassenen. Voor hen is er ‘s avonds een disco en groots opgezette buurtbarbecue.

 

Programma Buurtfeest

13:30 uur   Middagprogramma

0 t.m. 5 jaar Kinderprogramma

6 t.m. 15 jaar Waterspelen

17:00 uur  Volwassenenprogramma

Vanaf 16 jaar één of twee evenementen, bijvoorbeeld zakslaan of tobbedansen

20:00 uur  Barbecue

20:30 uur  Kinderdisco en avondprogramma